tirsdag 23. februar 2010

Tips til planlegging.

De 9  tips når du planlegger bryllup


1. Ha struktur rundt planleggingen. Noter alt, ha lister på alt. Det første du bør gjøre er å bestemme deg for hvordan du skal lagre alle notatene og listene dine. Opprett en mappe på PC?en der du kan lagre alt og finn frem en fysisk mappe for broskyrer og håndskrevne notater. Bokmerk alle gode internettsider du kommer over slik at du lett finner tilbake.
2. Involver venner og familie i planleggingsprosessen. De vil bli veldig glade for å bli spurt! Fordel i team og del oppgavene basert på interesseområder. Arranger planleggingskvelder med nøkkelpersonene der dere har det helt klart for dere hva dere ønsker å få ut av hver sessjon før bryllupet.
3. Inngå kompromisser. Familien vil nok helt sikkert ha sterke meninger om hvordan de vil ha bryllupet. Forhåpentlig vis går det lett å bli enige, men vær innstilt på å inngå noen kompromisser. Tenk gjennom hva som mest viktig for deg og gi deg på de punktene som er mindre viktige.   Husk at jo mer foreldrene betaler, jo mer vil de forvente å kunne bestemme detaljene rundt byllupet (naturligvis).
4. Vis ekstra tolmodighet. Det å planlegge bryllup er stressende i seg selv, og hvis man kombinerer det med bryllupsnerver kan resultatet bli mye krangling og en lite hyggelig tid før bryllupet.

5. Ikke anta noe som helst, dobbelsjekk at alt er i slik du ønsker det. Spør og grav om detaljer. Tenk over hvordan du skal takle et eventuelt nødstilfelle under bryllupet. Pass på å ha skriftlige avtaler for alt du betaler for: DJ, musikere, servering, drinkpriser etc.
6. Tenk gjennom alt fra start til slutt. For å virkelig sikre at alle detaljer er gått gjennom bør nærmeste familie og venner møtes både i kirken og i selskapslokalet å går gjennom detaljene før bryllupet.
Tenk gjennom hele bryllupet fra start til slutt. Se for deg hele vielsen og festen etterpå. Tenk gjennom hvordan alt kommer til å foregå: hvor kommer gjestene til å sitte, hvor kommer toastmasteren til å stå, vil alle gjestene høre han, hvem skal holde taler og bryllupssanger etc. På denne måten vil du lett kunne oppdage om noe mangler planlegging.

7. Feir ulikheter. Bryllupet er en forening av to forskjellige familier. Har dere ulik bakgrunn, religion eller kultur, forsøk å feire hver sides unike tradisjoner i felleskap. Det er lov å tøye reglene og tilpasse bryllupet slik det passer dere.
8. Få forloverene til å skrive en sjekkliste over alt dere må huske på den store dagen (ringer, sminke, sigar etc) slik at de kan passe på at dere får med dere alt. Om dere har tenkt å overnatte, husk å pakke med deg en liten bag med alt det nødvendige du behøver av klær, tannbørste, pleieprodukter og sminke.
9. Ha det gøy! Prøv å ikke stresse for mye over de små tingene. Dette blir dagen du kommer til å huske og tenke tilbake på i resten av ditt liv!

1 kommentar:

  1. At 123sang we have huge collection of wedding songs (Bryllupssanger). You will find all the wedding songs you need here on our site.

    SvarSlett